Nu vroiam sa treaca timpul fara sa impart aceasta reteta delicioasa, plina de savoare cu voi. Cu siguranta ati facut, incercat, mancat, savurat daca nu, mare pacat! Retete sunt multe insa eu azi va prezint reteta care mie imi place cel mai mult.
INGREDIENTE
- -25-30 frunze de viţă de vie (conservate în sare sau în apă cu sare)
- -800 g carne tocată de porc şi de vită
- -80 g orez
- -1 ceapă
- -3-4 linguri ulei
- -150 ml suc de roşii sau 2 linguriţe pastă de roşii
- -mărar şi pătrunjel
- -1 ceasca borş
- -1 lingurita făină
- -100 ml smântână
- -1 lămâie
- -sare si piper
PREPARARE
1. Frunzele de viţă de vie se spală şi dacă nu sunt fierte pentru conservare, se opăresc în apă, 1 – 2 minute. Se scot nervurile, se taie în dreptunghiuri şi se lasă la scurs. Orezul se curăţă şi se spală.2. Carnea tocată se condimentează cu sare şi piper. Se adaugă ceapa tocată mărunt şi orezul, călite 1 – 2 minute în ulei încins. Se mai adaugă o linguriţă de verdeaţă tocată mărunt, 50 ml suc de roşii şi 100 ml apă, apoi se amestecă până se omogenizează toată compoziţia.3. Se umplu foile de viţă cu compoziţia de carne, apoi se rulează şi se pun într-o cratiţă unsă cu ulei, cu 2 – 3 frunze de viţă pe fund. Se adaugă puţin mărar, borş, 100 ml suc de roşii şi apă cât să acopere sarmalele. Se fierb la foc mic, 70 – 75 minute.4. Când sunt bine fierte se amestecă făina cu smântâna, apoi se diluează cu 1-2 linguri de apă rece şi se amestecă cu sosul din cratiţă. Se condimentează după gust şi se toarnă peste sarmale. Se adaugă lămâia tăiată felii şi se pun din nou la fiert, până se leagă sosul.
luni, 15 septembrie 2014
Related Posts
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu