Ingrediente:
8 bucati de pui (ciocanele si pulpe superioare)
500 gr. ciuperci pleurotus
700-800 gr. smantana
2 cepe
1 legatura de patrunjel
2 linguri de faina
sare si piper alb sau negru
500 gr. ciuperci pleurotus
700-800 gr. smantana
2 cepe
1 legatura de patrunjel
2 linguri de faina
sare si piper alb sau negru
Preparare:
Bucatile de pui spalate si curatate ,le uscam si le dam cu sare.Intr-o tigaie adaugam cam 200 ml. de ulei si le prajim usor pe toate partile. Le scoatem si le lasam deoparte .
Ciupercile le trecem prin jet de apa si le taiem bucati .Ceapa si patrunjelul le tocam marunt.
Intr-o cratita punem la incins putin ulei si calim ceapa pana devine aurie,adaugam ciupercile si amestecam usor pana se inmoaie putin.Peste ceapa si ciuperci adaugam 500 ml. de apa si lasam sa fiarba cam 5 minute dupa care adaugam bucatile de pui prajit .Lasam sa dea cateva clocote si peste ele.
In smantana adaugam 2 linguri de faina si omogenizam bine sa nu ramana cocoloase.O adaugam peste pui si o lasam sa fiarba putin. Asezonam cu sare si piper.
In functie de marimea bucatilor de pui si cat de zemoasa vreti mancarica,mai adaugati apa sau nu.
La sfarsit adaugam patrunjelul si inchidem focul .Ciupercile le trecem prin jet de apa si le taiem bucati .Ceapa si patrunjelul le tocam marunt.
Intr-o cratita punem la incins putin ulei si calim ceapa pana devine aurie,adaugam ciupercile si amestecam usor pana se inmoaie putin.Peste ceapa si ciuperci adaugam 500 ml. de apa si lasam sa fiarba cam 5 minute dupa care adaugam bucatile de pui prajit .Lasam sa dea cateva clocote si peste ele.
In smantana adaugam 2 linguri de faina si omogenizam bine sa nu ramana cocoloase.O adaugam peste pui si o lasam sa fiarba putin. Asezonam cu sare si piper.
In functie de marimea bucatilor de pui si cat de zemoasa vreti mancarica,mai adaugati apa sau nu.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu