Searching...
joi, 11 septembrie 2014

Tocana de legume cu orez / Pentru iarna


Tocana consistenta, din legumele toamnei, pentru o iarna delicioasa!

Ingrediente:

-12 ardei grasi (sau gogosar)
-12 cepe
-12 morcovi
-pulpa de la 5 kg rosii
-400 ml ulei
-250 gr orez
-2 foi de dafin
-sare si piper dupa gust
-10 boabe de piper

Mod de preparare:

Legumele se curata, se spala, ceapa si morcovul se dau pe razatoare (partea mai mare), ardeiul se taie cubulete.

Pulpa de rosii (fara seminte) se pune intr-o cratita mai mare si se lasa sa fiarba cca 1 ora si 30 min,  la foc potrivit.

Se adauga uleiul impreuna cu legumele, se amesteca si se lasa sa fiarba cca 1 ora si 20 min. Se adauga orezul fiert pe jumatate si scurs de apa, se amesteca si se lasa pana este bine fiert, cca 20-25 min. Se adauga sare, piper macinat dupa gust, boabele de piper si foile de dafin. Se mai lasa 1 min sa fiarba, se ia de pe foc si se indeparteaza foile de dafin.

Tocana se pune fierbinte in borcane curate si sterilizate, se capseaza si se pun in baie de abur pentru 15 min. 

Se scot  pe un servet, se impaturesc si se lasa pana a doua zi, cand le punem la camara.

Este o tocana delicioasa, care poate fi servita nu numai in zi de post. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Back to top!