Searching...
joi, 11 septembrie 2014

Friptura de vita la cuptor cu ciuperci




Ingrediente:

- 2 lingurite de cimbru uscat
- 6 catei de usturoi, zdrobiti
- o lingurita si un sfert de sare
- 3/4 de lingurita de piper
- o bucata de muschi de vita (1.25 kg), curatata de grasime
- 4 lingurite de unt
- 300 g de ciuperci feliate
- o cana de supa de vita (poti s-o prepari cu un cubulet de concentrat)
- jumatate de cana de vin rosu dulce
- 2 lingurite de amidon


Mod de preparare:

1. Incinge cuptorul.

2. Amesteca cimbrul, usturoiul, lingurita de sare si piperul, apoi acopera muschiul de vita cu acest amestec. Incalzeste o tigaie mare (care poate fi pusa si in cuptor) unsa cu ulei, la foc mediu. Pune muschiul de vita, gateste timp de 2 minute pe o parte pana capata o culoare maronie, apoi intoarce carnea.

3. Pune tigaia in cuptor si gateste la foc mediu timp de 25-30 de minute sau pana cand carnea pare a fi aproape gata. Scoate friptura de vita si pune-o pe o farfurie, acoper-o cu folie de aluminiu si las-o sa se "odihneasca" timp de 10 minute.

4. Intre timp, topeste untul in aceeasi tigaie, la foc mediu. Adauga ciupercile si sarea ramasa, apoi gateste-le timp de 5 minute, amestecand frecvent. Adauga supa de vita si vinul, lasand sa fiarba la foc mic timp de 8 minute. Amesteca bine amidonul si apa si incorporeaza in sos, apoi mai lasa sa fiarba la foc mic timp de 2 minute sau pana cand incepe sa se ingroase.

5. Taie friptura de vita la cuptor in diagonala si decoreaza cu sos de ciuperci din belsug.

Nimic nu se compara cu o friptura de vita la cuptor cu un sos bogat de ciuperci si vin care sa dea o doza usoara de romantism oricarei cine! Savureaza aromele bogate si gustul fraged al unei fripturi gatite la perfectie! 

Trucuri:
Daca vreti sa impresionati musafirii atunci va recomand sa umpleti platoul cu felii de rosii, brocoli si salata verde iar in mijloc adaugati friptura cu garnitura

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Back to top!