Ingrediente
- 1 os de vita cu maduva
- 1 kg burta prefiarta taiata fideluta
- 4-5 catei de usturoi
- 4-5 morcovi
- 2 radacini de patrunhel
- 1 bucata mica de radacina telina
- 1 ceapa
- sare
- piper alb
- 300-400 ml smantana
- 4 galbenusuri
- patrunjel verde tocat fin
- zeama de lamaie sau otet
- pt servit:
- ardei iute
- smantana
Mod de preparare
Ciorba de burta se incepe de fapt prin a face o supa de vita. Deci, punem osul de vita (neaparat sa fie cu maduva) cu apa suficienta, tinand cont si ca dupa ce fierbe apa mai scade si dupa ce scoateti osul apa scade si mai mult, deci...suficienta apa incit sa va ramana pt ciorba. Cind da in clocot luati spuma formata, supa sa ramana clara si lasati la foc mic aproximativ 2 ore. Scoateti osul din supa, strecurati daca este necesar si supa nu este limpede si adaugati legumele curatate si lasate intregi ca pt supa. Adaugati si burta prefiarta si lasati sa fiarba inca 40 minute, pana burta este moale. Scoateti legumele din supa cu un cleste, eu morcovii i-am lasat ca ne place sa-i mancam, adaugati usturoiul pisat in mojar cu un strop de sare, lasati sa mai fiarba 10 minute, adaugati sare si piper dupa gust, lamaie (eu nu folosesc otet, dar specific pt ciorba este otetul) dupa gust. Amestecati galbenusurile cu smanatana si adaugati cate un polonic in timp ce amestecati cu un tel. Dupa ce ati diluat suficient smantana, opriti focul, lasati 2-3 minute si adaugati galbenusurile cu smantana si amestecati.(aveti grija sa nu se branzeasca) Adaugati si patrunjelul proaspat tocat si e gata de servire cu ardei iute si smantana dupa pofta inimii.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu