Searching...
sâmbătă, 27 septembrie 2014

Friptura de vita in sange


Friptura de vita in sange



Ce e mai gustos decat o friptura de vita frageda, langa o portie de cartofi prajiti si o salata ? Dupa parerea mea nu are nici un rost o friptura super facuta sau care nu este facuta corect.. isi pierde gustul, din cea mai buna, frageda si gustoasa friptura poate deveni cea mai rea si cred ca mai bine mananci o friptura de porc, decat una de vita ce da impresia ca mesteci un cauciuc.

Ingrediente:

4 bucati a cate 200 gr fiecare
100 gr unt pentru prajit
sare mare (de mare preferabil )
piper proaspat macinat

Pentru marinata:
100 ml ulei
                                  ( am combinat ulei de floarea soarelui cu ulei de masline )
piper
chili praf sau ardei iute
jalapeño ( optional )
3 catei de usturoi zdrobiti


Preparare:

    • Intr-un recipient amestecati toate ingredientele pentru marinata, asezati carnea inauntru acoperita complet cu marinata si o lasati cel putin 2 ore sau peste noapte.O intoarceti macar 1 data.


    • Scoateti carnea de la rece 20 de minute inainte de preparare si o asezati pe o farfurie putin inclinata sa se scurga uleiul in plus. Este important, altfel cand o gatiti nu va fi calda decat la exterior, mai ales daca o doriti "blue" sau "sagniant" Eu am lasat condimentele pe ea.
    • Puneti o tigaie pe foc mediu si adaugati untul cand aceasta s-a incins.
    • Cand acesta devine spumos si usor maroniu pe marginile tigaii adaugati carnea si o prajiti la foc mare ( pentru a iesi in sange este de ajuns in jur de 1 minut pe fiecare parte ) in functie de cum o preferati. ( in cazul nostru, in sange)
    • Daca o faceti nemarinata condimentati carnea cu sare si piper pe o parte si o asezati in tigaie cu partea condimentata in jos. Condimentati apoi si partea de sus.

Important !

- NU intepati carnea cu furculita atunci cand o intoarceti. Folositi un cleste. In cazul in care totusi folositi o furculita incercati sa o apucati de un colt. Daca friptura este strapunsa de furculita isi va pierde tot sucul dinauntru.


- Carnea se intoarce o singura data maxim 2, asta in cazul in care va dati seama tarziu ca ati prajit-o prea putin pe prima parte  ! Daca o veti intoarce de mai multe ori riscati sa aveti o friptura tare.

-Pentru o friptura in sange este recomandat sa lasati la foc mare cate 1 minut, 1 minut  si jumatate maxim pe fiecare parte.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Back to top!