Searching...
marți, 23 septembrie 2014

Musaca de cartofi cu carne si cascaval

  • Ingrediente:300 gr carne tocată 5 cartofi de mărime mijlocie o ceapă 2 linguri bulion 3 ouă funze dafin, delikat, mărar deshidratat, boia de ardei dulce caşcaval (mi-am dat seama abia când era totul pregătit pentru cuptor că nu mai aveam caşcaval în casă, astfel că a trebuit să improvizez şi am folosit 3 felii de brânză topită)

  • Cum se prepara: Pentru musaca de cartofi cu carne si cascaval se caleste o ceapa taiata cubulete in putin ulei impreuna cu condimentele de mai sus. Apoi se pune carnea tocata si se caleste cam 10 minute, invartind din cand in cand. Se pun apoi două linguri de bulion şi o cană de apă şi se lasă totul la foc potrivit cam 20 minute. Separat cartofii se curăţa, se spală şi se taie în felii de 5mm grosime. Se prăjesc în tigaie, nu foarte mult ci doar cât să devină rumeniţi pe fiecare parte. Ouăle se fierb tare, se curăţă şi se vor tăia felii.

  • Într-un vas yenna se pune un rând de cartofi, un rând de carne, ouăle tăiate felii, apoi iar un rând de cartofi, carnea şi iarăşi un rând de cartofi. Se va rade caşcaval acoperind întreaga suprafaţă a vasului. Se dă mancarea de cartofiîn cuptorul, încălzit în prealabil, la foc mijlociu, aproximativ 30 minute.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Back to top!