Searching...
marți, 16 septembrie 2014

Ciorba de perisoare dreasa cu smantana


Cu siguranta una dintre cele mai indragite ciorbe, ciorba de perisoare nu trebuie sa lipseasca din meniul niciunei gospodine. Ciorba de perisoare este printre cele mai apreciate preparate traditionale romanesti.


Ingrediente necesare:


- 300 g carne de vita fara grasime
- 2-3 copanele de pui sau costite de vita, dupa preferinte
- 2 cepe medii
- 30 g orez
- 1 ou
- 1 morcov si 1 pastarnac
- o bucatica de telina
- 200 g smantana
- zeama de lamaie sau bors
- 1 lingura de faina si 1 de pesmet
- sare, piper, tarhon
- patrunjel

Cum sa pregatesti ciorba de perisoare dreasa cu smantana:


   Intr-o oala mare pune la fiert 3 l de apa si adauga copanelele de pui sau costitele de vita, pe care le lasi la fiert timp de 45 de minute. Toaca morcovul, pastarnacul, o ceapa, telina si adauga-le la fiert.
Intre timp, pregateste perisoarele: da prin masina de tocat carnea de vita si ceapa, pune la inmuiat orezul pentru cateva minute, apoi scurge-l de apa si adauga-l la carnea tocata. Amesteca totul, adauga un ou, pesmet, patrunjelul tocat fin si amesteca din nou, pana ce se omogenizeaza compozitia, din care vei forma bilute de carne, pe care le pui in oala in care fierb deja legumele si carnea.
   Da focul la mic si lasa perisoarele la fiert timp de 10 minute.  Amesteca smantana cu o lingura de faina, apoi toarna progresiv 5 polonice de supa, amestecand mereu. Toarna progresiv compozitia obtinuta in oala, apoi adauga putin tarhon si suc de lamaie sau bors, dupa gust, lasand oala pe foc pentru inca 10 minute.  Serveste ciorba de perisoare dreasa cu smantana cu paine prajita sau crutoane de paine.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Back to top!