Placinta de post cu ciuperci
Pentru toti cei care vor sa tina post si sa se abtina de la carne va recomand aceasta placinta cu ciuperci incredibil de buna.
Ingrediente: - Pentru aluat *400 g faina
*200 ml apa calduta
*7 g drojdie
*3 linguri de ulei si 1 lingurita de sare
-Pentru umplutura *2 conserve de ciuperci (500g)
*1 legatura ceapa verde
*100g unt + 100g unt pentru uns
Mod de preparare
Se pun faina,sarea si drojdia intr-un vas. Se adauga apa calduta si uleiul si se omogenizeaza. Se lasa aluatul obtinut la dospit pana isi dubleaza volumul. Cat sta aluatul la dospit se pregateste umplutura.
Sepune untul taiat cubulete intr-o craticioara si se adauga ceapa verde tocata marunt si ciupercile bine scurse. Se lasa pe foc pana incep sa se inmoaie ciupercile.
Se da deoparte sa se raceasca. Se imparte aluatul in doua si se intind doua foi.
Se pune prima foaie in tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu margarina. Se lasa 15-20 de minute la dospit apoi se unge cu unt topit si se intinde umplutura in strat uniform pe toata suprafata. Se adauga cealalta foaie introducand lateralele dedesubt unindu-le cu prima foaie. Se ung suprafata si lateralele cu margarina topita si se da la cuptor pana se rumeneste. Se lasa sa se racoreasca putin apoi se poate taia. Pofta Buna !
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu