Aceasta reteta este recomandata inclusiv bebelusilor cu varsta de peste 7-8 luni. Daca micutii inca nu stiu sa mestece, atunci legumele se pot pasa.
Ingrediente:*300g carne de pasare
*4 lingurite de gris
*2 cartofi. 1 morcov, 1 radacina de pastarnac, 1 ardei rosu
*1 galbenus de ou
*putin ulei de masline
*leustean proaspat
Mod de preparare
Carnea se spala si se pune la fiert in apa cu putina sare, luandu-se spuma ori de cate ori este nevoie.
Legumele se spala, se curata de coaja si se toaca marunt(cubulete mici).
Dupa ce carnita este fiarta bine, se scoatedin zeama.
In supa de carne se pun legumele la fiert.
In timp ce legumele fierb, se pregateste compozitia pentru galuste.
Galbenusul de ou se freaca cu cateva picaturi de ulei de masline, apoi se adauga grisul in ploaie, amestecandu-se bine pentru a nu se forma cocoloase.
Cand legumele s-au fiert, se da la foc mic si se pun galustele in supa, cu o lingurita umezita.
Se lasa pe foc pana fierb galustele, apoi se opreste focul si se adauga leusteanul tocat marunt.
Trucuri:
Daca se obtine o compozitie prea tare pentru galuste , aceasta se poate subtia cu putina apa. Daca este prea moale, se poate adauga putin gris. Pentru a obtine galuste cat mai pufoase, trebuie sa adaugi in supa putina apa rece.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu