Searching...
vineri, 5 septembrie 2014

Ananas cu zahar si menta zdrobita



    In copilarie, mi se parea incredibil de plicticos sa ai la desert fructe simple, care nu ma atrageau catusi de putin. Dar acum imi dau seama ca asta se intampla fiindca nimeni nu facea nimic interesant cu fructele. Sunt sigur ca aceasta reteta mi-ar fi placut si pe atunci. Este una dintre acele combinatii dupa care, pur si simplu, iti lasa gura apa,asa ca nu te mai saturi de ea. Odata ce ai incercat-o, n-o mai poti uita.

Ingrediente pentru 4 portii : *1 ananas copt
                                                *optional, iaurt natural, pentru servit
                                                *4 linguri cu varf de zahar pudra
                                                *1 mana de menta proaspata

Mod de preparare:

   Cumparati dumneavoastra insiva un ananas copt. Ar trebui sa miroasa usor dulceag si sa-i puteti indeparta frunzele cu usurinta. Taiati-i ambele capete si decojiti-l cu un cutit, indepartand toate punctele negre ramase. Apoi taiati ananasul in sferturi si indepartati cu grija miezul, care este mai putin gustos si pe care eu, de obicei, il arunc. Feliati sferturile de ananas pe lungime, cat de subtire puteti. Asezati feliile orizontal pe un platou mare, in unul sau doua straturi. Nu le introduceti in frigider, ci puneti-le deoparte.
   Aduceti platoul la sfarsitul mesei, impreuna cu un vas cu iaurt care sa poata fi trecut din mana in mana,apoi reveniti cu zaharul pus intr-un mojar. Familia sau musafirii vor crede, probabil, ca ati innebunit, in special daca, in tot acest timp ii ignorati pe cei din jur. Luati frunzele de menta si puneti-le peste zahar. Zdrobiti-le bine in mojar, chiar acolo, la masa. Veti vedea cum zaharul isi schimba culoare si incepe sa miroasa fantastic. De obicei va ia cam 1 minut, daca aveti indemanare. Presarati zaharulmentolat peste ananas, asigurandu-va ca nu lasati pe nimeni sa sterpeleasca felii de ananas inainte de a termina. Ce desert fantasti ! Daca va raman resturi, cu ele puteti face oricand o pina colada.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Back to top!