Searching...
joi, 4 septembrie 2014

Cea mai buna ciocolata calda

Ciocolata calda

Iata un mod grozav de a prepara acasa cea mai buna ciocolata calda sau cappuccino ori alte bauturi spumoase cu lapte, fara sa cumparati vreo masinarie scumpa. Aveti nevoie doar de un termos de marime potrivita sau de o cana mare din plastic cu capac insurubat,


Ingrediente pentru 2 portii: *500 ml lapte integral sau degresat
                                              *2 linguri de cea mai buna pudra de ciocolata
                                              *1 mana de bomboane de tip marshmallow
                                              *zahar, dupa gust

Mode de preparare: dureaza circa 3-4 minute sa o preparati

  Mai intai, puneti laptele intr-o cratita. Lasati sa dea in clocot (nu sa fiarba) si in timp ce se incalzeste, puneti in fiecare cana cate 1 lingura de ciocolata pudra si zahar dupa gust. Turnati apoi putin putin lapte caldut din cratita doar atat cat sa dizolvati pudra de ciocolata. In acest moment, aruncati in fiecare cana cateva bomboane de tip marshmallow (facute in principal din zahar, apa, gelatina si diverse arome acoperite cu un strat de zahar pudra amestecat cu amidon, avand o consistenta buretoasa si fiind taiate  sub forma de mici cilindri). Cand laptele incepe sa dea in clocot, turnati-l cu grija in cana de plastic sau termos (smecheria este sa aveti o cana sau un termos suficient de mare incat laptele sa il umple numai pe jumatate, deoarece aveti nevoie de spatiu pentru a agita compozitia si a face spuma).
  Insurubati strans capacul , puneti un servet deasupra acestuia pentru mai multa siguranta si agitati bine laptele timp de 1 minute, Scoateti capacul ferindu-va de aburi si turnati laptele in cani. Amestecati putin, gustati si veti simti cum vi se deschide in fata paradisul !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Back to top!